Art Card Game


A művészeti kártyajáték Kerstin Diedrich svéd festőművész kezdeményezésére valósult meg, Kerstin Diedrich és a svéd író Barbro Werkmäster ötlete alapján, a nők művészetének lehetőleg széles körű megismertetése céljából. A projektet a svéd Ekobanken támogatásával a Konstkortleken (művészeti kártyajátékok) egyesület finanszírozta, amely a 2005-ben megrendezett KunstFeminism kiállítás kapcsán alakult. Svédországban eddig két művészeti kártyajáték jelent meg, Németországban ez az első ilyen jellegű projekt. Szeretnénk, ha a terv folytatódna.

A német kiadás Veronica Brovall és Sandra Schmidt szervezésében jött létre, 54 festő-, szobrász- és fotóművész közreműködésével. A kártyajáték témaköre Németországban is a nők, a művészet, a demokrácia és az esélyegyenlőség kapcsolata. Köszönetet mondunk minden művésznek, aki egy-egy képpel hozzájárult a projekt létrejöttéhez, és mindazoknak, akik megvásárolják és terjesztik a kártyajátékot.

http://www.konstkortleken.se/en/info/


A kártyajáték bemutatójára 2013. január 12-én került sor az Északi Államok Nagykövetségén (Nordische Botschaften) Berlinben, Marika Lagercrantz, svéd kulturális attasé jelenlétében.


2013 őszén megnyílt a kártyajáték résztvevőinek kiállítása a berlini Under The Mango Tree galériában.


Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert